Friday, July 31, 2009

10th Anniversary

Alhamdulillah, we managed to brave through seven years itch without any hiccups and today (30th July) we celebrated our 10th Anniversary. Rasa kejap je dah 10th Anniversary. Patutnya kalau ikut mak aku, by the time she celebrated her 10th anniversary, anak dia dah 7. Erm.. anak aku cuma 2 je.. sob sob.. Takpe la, Allah bagi aku rezeki takat tu je sekarang, hopefully, InsyaAllah, rezeki aku akan bertambah. Dear hubby, thank you for being you. :)

Wednesday, July 29, 2009

An interesting parenting article

A friend posted this on FB. I love this! A great article.

Top 10 Things - Kids Most Want and Need from Their Parents

  1. Patience
  2. Understanding
  3. Listening
  4. Soft voices
  5. Structure
  6. Consistency
  7. Love
  8. Freedom connected to responsibility
  9. Family and extended family
  10. Role models

Patience: Things take time. It’s a simple and frustrating fact of life. You want your child to learn faster, change quicker, get unstuck sooner, and move ahead in life. But kids learn and change as fast as they are able, and no faster. If you can accept that, allow yours to be exactly where she is, and help her move, slowly and steadily, toward her goals, she might surprise you. Impatience, and its sidekicks Anger and Frustration, actually slow change, eating up energy and time. Tools like the Balloon Breath and a Special Place can help you keep your cool and gain perspective.

Understanding: Childhood is a profound and challenging time, yet we quickly forget what it’s like to be a kid. With your understanding, your child will feel supported enough try new behaviors. Without it, he can feel cut off and alone. Let your imagination take you back to when you were ten, or eight, or five. What were you like? What crazy things did you hide from your parents? What were you proud of that they didn’t understand? How did they handle it? What would you have preferred? You don’t have to agree with your child’s point of view. You can still impose consequences on poor behavior. But if you can at least understand how he feels and why he does what he does, you can become the true coach on his life team.

Listening: Sometimes kids need to talk. A lot. They don’t want a quick fix or even a full solution. Often, unless they ask for help, they just want to know that you hear them. Even when they do ask, it’s still better to listen first and solve gently. After all, how can you understand what your child is experiencing until you really hear what she thinks and feels?

Soft Voices: No one likes to be yelled at, and children tell me they hear their parents’ words more clearly when they use soft voices. Otherwise, they hear the roar but miss the message. Tools like the Balloon Breath and Listening to Your Heart and Belly can center you before you speak, keeping you focused on the lesson you hope to impart.

Structure: Since much of life is unpredictable, clear boundaries, rules, and routines are comforting; they provide a dependable framework for your child’s life and help him feel safe. Try to incorporate imagination time into the structure of your day or week with the same stability as bedtime rituals and family meals. Your child will come to look forward to and rely on it.

CONTINUE READING Top 10 Things - Kids Most Want and Need from Their Parents ON INTENT.COM

By Charlotte Reznick on

Charlotte Reznick Ph.D, author of the forthcoming book, The Power of Your Child's Imagination: How to Transform Stress and Anxiety into Joy and Success (Perigee/Penguin NY, August 2009), specializes in helping children and adolescents develop the emotional skills necessary for a happy and successful life. She is a licensed educational psychologist and Associate Clinical Professor of Psychology at UCLA.

credit to :;_ylt=AtG00RMYfhf_pN17beGOnKRabqU5

Monday, July 27, 2009

Butter Prawn

Aku memang suka sangat makan butter prawn. So far, the best butter prawn aku pernah makan was kat ermm.. apa yek nama kedai tu. Sederet dengan Kelfood kat Taman Melati, a chinese muslim restaurant. Nanti aku selidik balik apa nama kedai tu. Last nite dok belek2 email2 yg telah aku archive kan, ternampak la recipe butter prawn jahd. Aku peel kulit prawn tu sebab iman and iffah tak suka makan udang yg ada kulit. Maka, it looked a bit togel.. hehe. Yang penting, sedap hingga menjilat jari kaki.. ops! jari tangan. Shariff je yang suka jilat jari kaki.

Ni diceduk sebijik-sebijik dari email jahd, later aku akan edit. Now too lazy la sebab nak kena masak dinner for Mas and her husband. Her husband is going back to Dubai on friday.

Recipe Butter Prawn setelah diedit

Ingredients (adapted from

1 kg large prawns
Oil for deep frying
3 tablespoons butter
10 bird’s eye chilies (chopped)
3 sprigs of curry leaves (use only the leaves)
3 cloves garlic (finely chopped)
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
1/2 teaspoon chicken stock granules.
4 egg yolk

Leave the prawn heads and shells on but chop off the eyes part. Slit down the back to remove the veins. Pat dry. Heat oil and deep fry the prawns. Drain and set aside.

Melt the butter, add bird’s eye chilies, curry leaves, garlic, salt and fry for 2 minutes or until fragrant. Add prawns, sugar & chicken stock. Cook over high heat for 1-2 minutes, stirring frequently. Serve immediately.

Egg yolk nak buat halus and ranggup is a bit of a problem. Jahd ada problem nak buat telur jadi garing and halus. Aku berjaya buat sebab aku guna penapis. Panaskan minyak & butter, pastu ambik satu senduk telur, masukkan dalam penapis, and swirl dalam kuali panas. Voila! telur jadi cantik and rangup :D

Sunday, July 26, 2009

Yasmin Ahmad ~ R.I.P

Tadi on nightline, I received the shocking news, Yasmin Ahmad passed away. Moga rohnya dicucuri rahmat. I'm not a fan of her, but I love her Petronas advertisements. One of the very first advertisement by her was 2001 Raya advertisement. Aku ingat lagi, aku duduk depan tv, dalam bilik abah, tengah tengok cerita. Pastu ada break, masa tu aku tengok iklan tu for the first time. I cried buckets! And I will still shed tears whenever aku tengok iklan ni. I love you Abah, thank you for ur priceless love (aku anak kesayangan abah :) ).

Friday, July 24, 2009

Still warded

Iffah's favourite question these past 2 days, "Mama, bila adik boleh keluar hospital?".

Anyway, today aku nak meronggeng! hehe.. what a word to use. Aku pun tak paham meronggeng tu apa. Plan with nora, anne, ina and june nak jumpa petang nanti kat Chilli's KLCC. Mula2 risau jugak, takut hubby tak bagi pegi. Alhamdulillah dia kata ok. Agaknya dia kesian kot tengok wife dia yang dah beberapa hari tak cukup tido, boleh la jadi zombie kampung pokok pisang tak lama lagi. So Makcik Ton will be looking after Iffah while her mama pegi bersuka ria. Sounds so evil la pulak...

Lagi satu soalan favourite Iffah "Pukul brapa food sampai?". Apparently having diarrhea makes her hungry all the time. But the sad part is, once she eat something, then she will start purging. Last nite she was so hungry, mintak nak makan. Aku tak bagi, takut nanti dia akan start purging balik. Pastu in the end, I relented, tak sampai hati tengok air mata berjurai2 kat pipi dia. As expected, lepas je makan, purging balik. It took quite sometime for it to stop. Kesian anak mama.

A day at KKlub Melawati.
(before Iffah sakit)

With Iman and Shariff (really miss this chubby guy)

Tuesday, July 21, 2009

Iffah Demam..

Dah berapa hari tak update blog. I was in Besut, balik kampung, takde internet service kat sana. Now still kat East Coast, in Kuantan, will be back in KL tomorrow. At least duduk kat bilik hotel ni, boleh la jugak access the internet. Kalau ikut plan, nak balik KL on thursday, but sebab iffah demam, terpaksa cut short, kena balik esok jugak. Iffah demam since semalam, her temperature was 39-40 degree celcius. Aduhai! sakit kepala aku, takleh tido, kena berjaga satu malam, sponging her. Even as aku menaip ni, she's still down with high fever, dok merengek je. Lagi sakit kepala coz Hubby is not around, dia keluar for a meeting, will be back late tonite. And I'm hungry, iman is hungry too, should I order room service? erm...

Saturday, July 18, 2009


Two days ago, aku terpaksa mengemas attic yang bersepah2 dengan barang. Masa kecik2 dulu, I always throw away barang2 yang my mum simpan. Bila my mum tanya kenapa buang, aku mengomel la, dia suka kumpul barang2 yang dah tak boleh guna, old magazines, baju lama, toys etc. Pastu masa aku dok mengemas tu, baru aku perasan, aku pun sama.

Ada few plastic bags yg penuh dengan baju2 iman and iffah masa dia orang kecik. Tu setelah bagi orang 6-7 plastic bag besar baju. Pastu toys dia orang pun still ada lagi. Hari tu adik aku nazri datang, dah bagi banyak toys. Rupanya ada lagi toys kat atas tu. Pastu buku! Banyaknya buku2 aku. Aku ni suka betul beli buku, bersepah2, macam2 jenis buku. Then masa dok mengemas buku2 tu, ternampak la few crochet books yang aku beli ages ago masa aku pegi visit adik aku, Harun kat Tokyo. Bila tengok buku tu, teringat Mel. Apa lagi, terus aku hantar message to her dalam facebook, tanya whether she wants to take ownership to the books that. Today, aku akan hantar the books to her mother kat KL.

Phew! at least ada orang nak buku2 tu. Kalau tak, jadi barang antik je la kat rumah ni. Masa beli buku2 tu, aku tengah bersemangat nak buat crochet. Duduk kat Tokyo almost a month, terjangkit pulak dengan adik ipar aku yang suka crochet tu. Kita orang siap pegi kedai alat2 mengait, beli benang dan segala mcm benda yang berkaitan. Siap beli buku lagi. But, seperti biasa, bila balik KL, projek crochet aku tak siap2. *sigh*.. seperti yang dijangka kan, aku terus hilang semangat nak buat crochet. Hubby selalu cakap, aku ni hangat2 taik ayam. But the problem is, aku rasa, taik ayam tu, hangat dia lagi lama dari aku.. hehe..

The Books

Mel, I hope the books will inspire you to create beautiful things, as always :)

Friday, July 17, 2009

Kid's lunch box

I'm pretty sure, ramai parents yg ada the same dilemma when it comes to preparing lunch box for their kids. I love looking at photos of Japanese bento. Unfortunately, Allah didnt grant me the creativity of the mothers that can create for example bunny or even tottoro out of rice. Kesian anak2 mama. Tengok lunch box yang mama prepare pun, dah excited giler. Semlm malas nak masak, (mind you, this week is minggu meehoon sup sedunia ie everyday masak sup ayam makan dengan meehoon.. hehe) in the end, just buat nasik goreng seafood for the kids. Chocolate pound cake hari tu pun ada lagi, aku freeze kan so that I can masukkan dalam lunchbox for the kids.

Kenapa aku masak sup everyday this week? My dear hubby dah complain, he'll die soon kalau aku tak berenti masak sedap2. It's not that I'm retaliating against that, but aku pikir, taknak la dia mati awal. Lagipun dia dah nak masuk 42 years old January next year, risau jugak aku. Bila dah sakit, susah nak ubat. Mencegah tu kan lebih baik dari merawat. Now, I'm trying my best untuk kurangkan masak makanan yang sedap, kurangkan nasi, and kurangkan buat dessert. :)

Seafood Fried Rice

Thursday, July 16, 2009

Tiket Hilang!!!

*Sigh*.. Dengan sedihnya nak bagitau that I'm not going to Harry Potter movie tonite sebab tiket2 tu dah hilang. My friend, Roger, kena rompak. Her Coach handbag, blackberry, duit and tiket Harry Potter hilang. She was waiting at the traffic light when a motorbike stop next to her car, the pillion smashed her rear window, grabbed her handbag which was on the passenger seat. She was shocked, frozen for few secs, luckily dia tak hit the car in front on her. Kesian kawan aku tu. Alhamdulillah she was ok.

Aku rasa sekarang ni kecurian, rompakan semakin menjadi2. Ni lebih kurang mcm cerita Batman, Gotham City yang forever laced with vice and crimes. Baru kelmarin, another friend, Sally, rumah kena pecah masuk. Pastu few days ago, Mel pun rumah kena pecah masuk, but in her case, by masked robbers, merompak in broad daylight. Her husband kena pukul dengan baseball bat. Kesian anak2 Mel, they must have been traumatised with the whole incident.

It's actually a sad week this week. Another friend, As, baru je email semalam, her MIL masuk CCU sebab her cancer dah spread, then Fezzy pulak anak masuk SJMC sebab patah tangan. Nauzubillah that Allah uji aku macam tu. Macam2 jadi this week. Ishk! taknak sambung tulis blog today, it's so depressing.

Wednesday, July 15, 2009

Harry Potter & The Half Blood Prince

Yay!! Tadi Roger called, dia kata dia dah book kan tiket untuk tengok citer En. Harry Potter. Actually this month dah malas nak tgk movie sebab asyik gi tengok wayang je, but I couldnt resist bila Roger ajak gi tengok citer Harry Potter esok. Hubby ku tinggalkan sebab malas la nanti kalau dah beli tiket tiba2 dia kata tak jadi sebab ada meeting la, itu la, ini la. Baik takyah ajak terus.

Iman has been waiting for The Half Blood Prince utk keluar since last year. Mula2 kan patut keluar in december, pastu kan tak jadi. She has been counting the days, siap ingat lagi bila show tu akan release, talk about a fanatic fan. *sigh*.. punya la fanatic, siap boleh cerita lagi kat Mama dia yg blur ni, setiap character dalam citer Harry Potter. But of course, dia tak baca buku lagi, dok ulang tengok movie je.

To those yang tak sempat lagi nak beli tiket or nak gi tengok tapi tiket sold out, jangan jeles! hehe.. Roger kata kita orang kiasu.. kah kah kah.. memang kiasu pun. Though Harry Potter langsung tak handsome mcm Edward Cullen, tapi aku still takleh nak hilangkan rasa kiasu dapat beli tiket awal.. hehe..

Enjoy! :D

Tuesday, July 14, 2009

Cik Tiramisu

Tak tau la mimpi apa aku on saturday baru ni, pukul 1am duduk kat dapur and buat tiramisu. Nora bagi some ladyfingers and mascapone cheese. Aku cakap kat Nora that I'll make the tiramisu masa gathering rumah dia nanti on sunday, 19th. But I couldnt wait til 19th to eat tiramisu. Sambil melayan Hubby tengok movie, aku pun dengan jayanya membuat tiramisu tu. Since mascapone yang Nora bagi cuma 250gm, make terpaksa la aku buat separuh sukatan je.

Walaupun rupa Cik Tiramisu aku tak secantik mana, tapi rasanya sungguh lazat. Gambar kat bawah tu diambik setelah iffah makan separuh. The tiramisu was supposed to sit for 2 days, but unfortunately by today, dah tinggal 20% je lagi. Ibu Shariff ada rumah, maka segala makanan kat dapur pun licin dimakan oleh Ibu Shariff tu. Mana la anak dia tak bulat, tengok la mcm mana ibu dia makan.

Cik Tiramisu

Recipe ni aku dah post rasanya. Ni aku ambik from

Sunday, July 12, 2009

Chocolate Pound Cake

Tiba-tiba je hari ni macam rajin pulak nak buat cake. Aku ada recipe chocolate moist cake, but rasa gatal pulak today nak try recipe baru. Setelah puas bergoogle, maka aku decided to use nye recipe. Baca review those yg dah try, macam bagus je recipe tu. Cuma masalahnya aku takde buttermilk je. Then aku google lagi, mcm mana nak buat buttermilk sendiri. Then, start la sessi memasak aku. Ni la hasilnya
  • 1 1/2 cups butter, softened
  • 2 1/2 cups white sugar
  • 5 eggs
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 2 teaspoons instant coffee granules dissolved in 1/4 cup hot water
  • 1 cup buttermilk (if takleh jumpa buttermilk, boleh buat sendiri by adding 1 tsp vinegar to 1 cup of milk and let it stand for 10 minutes)
  • 2 cups all-purpose flour
  • 3/4 cup unsweetened cocoa powder
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon salt
  • 1/4 cup of milk (aku alter the recipe a bit. I love moist cake)
1. Preheat oven to 325 degrees F (165 degrees C). Grease and flour a 10 inch Bundt pan. Mix together the flour, cocoa, baking powder, and salt. Set aside.

2. In a large bowl, cream together the butter and sugar until light and fluffy. Beat in the eggs one at a time, then stir in the vanilla. Beat in the flour mixture alternately with the dissolved coffee and buttermilk. Pour batter into prepared pan.

3. Bake in the preheated oven for 60 to 70 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Let cool in pan for 20 minutes, then turn out onto a wire rack and cool completely.

Saturday, July 11, 2009

Spicy Chicken Rice

Pagi-pagi lagi aku dah keluar breakfast dgn Wan, my cousin's wife. Dah jadi macam routine pulak keluar dgn Wan. At least 2 times a week, kita org akan keluar minum teh tarik kat Dharbar Melawati. Kadang-kadang bila busy sangat, memang takde masa nak keluar. Pastu bila tak keluar lama, rasa mcm ada something missing.. hehe.. mcm orang bercinta la pulak.

Anyway, ni lunch today. Hubby said to me "Kalau I mati cepat, it's ur fault, asyik masak sedap je hari2". Grrrr.. really make me angry. Then fine! I told him, I will only cook bubur starting from monday for 1 week. Monday will be bubur ikan, Tuesday bubur ayam, Wednesday bubur sayur, Thursday bubur daging, Friday bubur kosong, Saturday bubur sayur again and Sunday I wont cook.

Spicy Chicken Rice
(Recipe yg direka dan diletak nama sesuka hati)

The rice is quite healthy sebab aku cuma guna olive oil campur dgn sunflower oil sahaja. Pastu berkuahkan yogurt sejuk. Peh! sedap.. mana la laki aku tak makan 2 pinggan.

Friday, July 10, 2009

KL library - Wangsa Maju

Setelah beberapa lama tak pegi library, finally tadi aku luangkan masa, berenti main game, bawak the kids to the KL library kat Wangsa Maju. The library is under DBKL, a small library, with good selection of children's books.

Iman and Iffah pinjam buku almost a month ago. Patutnya kena return about two weeks ago, tapi tak sempat2 nak singgah. Tadi masa hantar kena denda RM6 for 6 books.. I was shocked! so cheap???!! Rupanya dia org charge RM0.10 sehari for 1 book. Rasa mcm tak berbaloi je, too cheap. Buku2 pulak yg jenis mahal2.

Ni gambar the kids kat library tu which was taken quite sometime ago.

Where is it? Below is the address and the opening/closing hours.


Perpustakaan Kuala Lumpur
Cawangan Setiawangsa

87, Jalan 2/27 F
Pusat Bandar Wangsa Maju (KLSC), Setapak
53300 Kuala Lumpur

Opening Hours

2:00 p.m to 6:45 p.m

Tuesday - Saturday
10:30 a.m to 6:45 p.m

11.00 a.m to 5.00 p.m

Closing at :

  • First week of Saturday and Sunday
  • Tirth week of Saturday

Telephone No

03- 4143 8745
03- 4143 9035

Sambal Tempoyak

Paling best kalau musim durian is boleh buat sambal tempoyak sendiri. Err.. aku takde la pandai buat sambal tempoyak, my mum yg expert. kalau makan sambal tempoyak mak, sedapnya. Especially kalau makan dgn ikan kembung yang beli tepi pantai from bot2 nelayan kecil, goreng panas2, pastu makan dgn nasik panas with sambal tempoyak. Peh!! ni jenis yang mak mertua lalu pun tak perasan.

Dulu masa kecik2, aku cukup tak suka tempoyak. Kalau balik kampung kat Terengganu, aku akan avoid makan tempoyak, selalunya aku cuma makan nasik berkuahkan budu dengan ikan masin. Bila dah besar ni, sejak dua menjak dah kawin, suka pulak tempoyak. But aku tak pernah beli tempoyak. Some vendors yang jual tempoyak akan campur durian dgn pisang, thus nampak lagi banyak. Rasa memang tak sedap langsung. So aku cuma makan tempoyak yang mak aku buat je. Alhamdulillah, kita org memang ada kebun durian sendiri, mana2 durian yang dah terlalu masak, akan dijadikan tempoyak and lempuk. Lempuk pun aku tak suka. Dunno why, kalau durian, dimasak, maka aku akan avoid. Contoh, pulut durian, pengat durian, lempuk, dodol, ice cream durian dan yang sewaktu dengannya. Aku cuma makan durian fresh or tempoyak sahaja.

Teringat masa arwah nenek aku ada, ni nenek belah mak. Tokwan (gelaran nenek aku) akan buat tempoyak dalam tempayan, pastu simpan dalam tanah. Sometimes tu berbulan2 tempoyak tu disimpan. Come to think about it, menyesal pulak aku tak rasa. Sure sedap. Teringat arwah nenek and datuk aku tu.. *sigh*.. yang paling aku ingat, every morning, bila nak beli gula2 je, dia akan tunggu kita orang depan kedai aunty aku (a single mother with 7 small kids masa tu) and bagi duit kat kita org. Instead of beli gula2, kita orang beli nombor ekor or was it nombor tikam? It's kindda fuzzy. Aku cuma ingat some kind of board game yang bergantungan kat kedai, where you get to pick one card, kalau kena nombor tu, then dapat hadiah. Tu la kesah zaman kecik2 dulu.

Sambal Tempoyak

Tuesday, July 7, 2009

Birthday Amir & Iffah

June & Zana. Eh! mana pulak Nora ni. I think masa ni june baru je sampai.

Ina memotong kek dengan bersungguh2.. hehe

Iffah & Amir. Excited betul nak tiup lilin

Monday, July 6, 2009

Ikan Airbag 3 Rasa

Not going to write much, just nak post this photo. Recipe will follow suit ....soon. Malas nak menaip sekarang. Ni takde rupa ikan sangat sebab aku dah potong 3. The fish was huge, about 4kg. In order to masuk dalam kuali, aku kena potong 3. Jenuh nak menggoreng.

P/S : Read about Iffah's and Amir's dual birthday celebration here

Sunday, July 5, 2009

Transformer again!

Last nite, Zuleikha (Hubby's niece) slept over at my house. Plannya hari ni nak gi tengok citer transformer lepas pegi rumah Dina kat Opal Damansara. Sepatutnya aku pegi bagi sokongan moral kat budak2 SSP kat The Curve sempena perlawanan bowling inter batch. But oleh kerana semlm terlalu letih, pagi tadi bangun, tengok jam, dah pukul 11.30am. MasyaAllah! apa sudah jadi dengan ana?? I've wasted 1/2 of the day sleeping in!.. Grrr... marah sungguh aku pada diri sendiri.

Anyway, bangun je tido, siap2, terus gi One Utama. K.Mei (Zuleikha's mother) bagi pinjam press kad husband dia, so dapat free 2 tiket. Instead of paying RM35 for 2 adults and 3 kids, I only paid RM15 for 5 orang nye tiket. hehe.. bagus.. lain kali aku boleh pinjam lagi press kad tu. Masa beratur beli tiket wayang, ada la sorang mamat yang tengah berdiri belakang aku, dok bercakap dalam telepon, dari mula aku beratur, sampai la aku beli tiket, more than 20 minutes. Nak je aku swing handbag aku kat muka dia. Dah la mulut dia berbau.. Aku cukup tak paham orang yg tak reti2 nak cakap slow2 in public. Tau la dia ada telepon, aku pun ada hp gak, tapi takde la over mcm tu. Kalau ye pun urgent nak kena bercakap jugak, lower down the volume la. Tak payah la announce kat the whole world that u can talk loud and clear. Dah tak pasal2 aku sakit hati.

Lepas beli tiket, aku terus ke rumah Dina kat Opal Damansara. Actually, Dina duduk sama tempat dengan adik aku. Sepatutnya aku pegi la visit adik aku sama. But since tadi nak cepat, tak sempat nak gi rumah dia. Lepas je balik from rumah Dina, terus kita orang ke One Utama again, tengok cite transformer. Sadly, kita orang duduk dekat dengan screen. Maka terpaksa la aku mendongak. Sakit kepala dan sakit leher aku dibuatnya. Iman and Iffah love the movie!

Friday, July 3, 2009

An accident!

The accident took place when I was on the way balik from rumah mak, I was queueing belakang Toyota Hilux warna hitam untuk buat U-Turn. Then, that Hilux inched forward, tiba2 datang sebijik wira dengan lajunya melanggar bumper depan and kangaroo bar Hilux tu. Terkoyak sisi tepi kereta wira tu. Terkejut beruk aku sebab that accident happened betul2 depan mata aku. Bersepai cermin lampu depan both cars. Anak2 aku yang biasanya akan dok potpet kat belakang tu pun tergamam kejap. Alhamdulillah both drivers were fine. They moved their cars to the side road, at least tak la jam kat depan Telekom building Melawati tu. I dunno why, jalan tu memang prone to accident. Insaf kejap aku..

Thursday, July 2, 2009

Impromptu dinner party

Last nite Emil called after 2 weeks bercuti di Malaysia. She wanted to come over for dinner with Fahmi and their kids. Actually dah plan masa dia tak balik lagi Msia that I'll invite her for dinner kat rumah aku. Oleh kerana they will be going to Indonesia on Saturday before fly off to Zurich, maka terpaksa la aku buat the dinner party tadi. Due to their short holiday trip, maka dia org tak sempat nak jumpa ramai kekawan yang lain. So I invited few of budak2 Ausmat to come over.

It was very meriah. Meje arrived first with his wife and kids. The first thing yang Meje buat was makan durian! dapur rumah aku tu penuh dengan durian, manggis, buah salak and rambutan. Aku ingatkan Meje je hantu durian, rupanya tak. Rodd makan lagi banyak. Gosh! tak sangka rodd mampu masukkan durian byk mcm tu dalam perut dia yg tak sebuncit sham tu.. hehe. Jangan marah ye Rodd. Milah and Aire joined us too tadi. Aire la sampai paling lambat, katanya sebab nak tidokan anak dulu, but I doubt that. Sure Aza jugak yang kena tidokan anak2 :)

It was a great gathering. Thank you friends for coming. Hopefully next year bila Fahmi, Emil and their kids balik cuti summer lagi sekali, we will be able to hold another gathering. Venue this time will be rumah Aire since rumah dia ada lawn besar. Rumah aku lawn sekangkang rabbit. hehe.. Err.. no photos, dalam rancak bergossip, lupa la pulak nak ambik gambar.

Iffah : "Mama, best la adik main dgn kawan-kawan tadi, esok boleh main lagi tak?"
Mama : ...........

Mama ni dah mcm nak pengsan keletihan.