Saturday, July 18, 2009

Books

Two days ago, aku terpaksa mengemas attic yang bersepah2 dengan barang. Masa kecik2 dulu, I always throw away barang2 yang my mum simpan. Bila my mum tanya kenapa buang, aku mengomel la, dia suka kumpul barang2 yang dah tak boleh guna, old magazines, baju lama, toys etc. Pastu masa aku dok mengemas tu, baru aku perasan, aku pun sama.

Ada few plastic bags yg penuh dengan baju2 iman and iffah masa dia orang kecik. Tu setelah bagi orang 6-7 plastic bag besar baju. Pastu toys dia orang pun still ada lagi. Hari tu adik aku nazri datang, dah bagi banyak toys. Rupanya ada lagi toys kat atas tu. Pastu buku! Banyaknya buku2 aku. Aku ni suka betul beli buku, bersepah2, macam2 jenis buku. Then masa dok mengemas buku2 tu, ternampak la few crochet books yang aku beli ages ago masa aku pegi visit adik aku, Harun kat Tokyo. Bila tengok buku tu, teringat Mel. Apa lagi, terus aku hantar message to her dalam facebook, tanya whether she wants to take ownership to the books that. Today, aku akan hantar the books to her mother kat KL.

Phew! at least ada orang nak buku2 tu. Kalau tak, jadi barang antik je la kat rumah ni. Masa beli buku2 tu, aku tengah bersemangat nak buat crochet. Duduk kat Tokyo almost a month, terjangkit pulak dengan adik ipar aku yang suka crochet tu. Kita orang siap pegi kedai alat2 mengait, beli benang dan segala mcm benda yang berkaitan. Siap beli buku lagi. But, seperti biasa, bila balik KL, projek crochet aku tak siap2. *sigh*.. seperti yang dijangka kan, aku terus hilang semangat nak buat crochet. Hubby selalu cakap, aku ni hangat2 taik ayam. But the problem is, aku rasa, taik ayam tu, hangat dia lagi lama dari aku.. hehe..

The Books







Mel, I hope the books will inspire you to create beautiful things, as always :)

2 comments:

  1. Thanks Kak Shidah - definitely inspiring!

    ReplyDelete
  2. mel, i know u'd love those books :D

    ReplyDelete