Tuesday, November 30, 2010

Harry Potter 7 (HP7)

Yesterday, I went to TGV Wangsa Walk to buy tickets for HP7. Instead of buying tickets only for HP7 show, I bought tickets for Rapunzel too. As bargain hunting mom, I bought both shows at early bird price. Why pay more if you can buy it for less kan? The good thing about being a SAHM, I get to go where ever I want at anytime that I want. Takde fixed schedule or time constraint. So today, we went to watch HP7 at 11.50am show. The adult ticket for early bird is priced at RM9, while children is fixed at RM7.



Somehow, I like Harry Potter installments yang last2 ni. Masa dia kecik2 dulu, tak best. I guess watching the dark side of the movie is more interesting that tengok zaman kanak2 ribena. Will I watch it again? Yes, but definitely not at the cinema la, waste of money je. Tengok sekali cukup la. Tak sabar nak tunggu the next part keluar. Oh ya! Oleh kerana terlalu excited nak tau ending cite tu, aku beli Deathly Hollow book. Huwaaa.... I'm poorer by RM60 today. *sigh*... nak wat camne. Aku terpedaya dengan cerita Harry Potter tu.

Balik from tengok Harry Potter, aku kena masak kerutup kambing untuk aqiqah Mas's baby girl, Shafia Rania or is it Shafia Raina? Ishk! aku tak ingat. Her baby girl is super duper comel. Aku masak kerutup kambing tadi, dalam 25kg of kambing. Rasa mcm nak tercabut kaki. Nasib baik Makcik Ton ada untuk tolong. Alhamdulillah I managed to finish cooking before 7pm. Kenduri aqiqah tu was after Isyak tadi.

 Shafia Rania Raina is 7 day old today. Ada macam muka Shariff tak?

Abang Shariff yang soleh.

7 comments:

  1. Abang Sharif nampak so 'big' already, hehehe. And you are right, memang Shafia Rania so adorable :-)

    ReplyDelete
  2. errr ada early bird punya price ek kat tgv? i pun slalu beli awal2 mcm u tp tk perasan the price hahaha :D
    btw, i ni big fan of harry potter and habis tengok citer ni the other day, i reread the book for the ?th times kot ;-)
    eh, terrer u masak byk2 mcm tu

    ReplyDelete
  3. k.min, yes! abg shariff is a big boy now. tapikan, dah masuk 2 tahun, still tak boleh cakap lagi. sometimes pening kepala nak decipher what he's trying to say. baby raina dah botak hari ni. nampak mcm smeagol la pulak.. hehehe

    ReplyDelete
  4. zarin,

    yup, memang ada early bird price, tapi kena tgk show before 12 noon. pastu every wednesday, flat rate of RM8 per tix. you suka harry potter? boleh la geng dgn my daughter iman. now nak belikan dia hp books from part 1.

    i kan, everytime my mom buat kenduri kawin, doa selamat, aqiqah etc, i la yg jadi tukang masak. ada one time tu, i cooked ayam masak merah, 50 ekor. letih giler. dah la masa tu tgh sarat pregnantkan iffah. that was during wedding adik i, harun :)

    ReplyDelete
  5. shidah...org baca buku dulu b4 tgk deathly hallows tu hehehe... so kau boleh compare straightaway n tau what's lacking in the movie...ingat dulu bila buku harry potter launch pagi2 hari buta la aku pg beli buku n bertapa 24 hrs dlm bilik abiskan buku

    ReplyDelete
  6. nora, itu la. tapikan aku nyesal pulak baca buku sebab memang lain la cerita dalam buku and movie. ishk! frust betul.

    btw, bila engkau balik? rindu la kat engkau.

    ReplyDelete