Instead of the pajeri bersantan, aku Buat this version.
Bahan2
2 biji Nenas Josephine - peel, diced
Rempah 4 sekawan (cengkih, kayu manis, bunga lawang and buah pelaga)
8 ulas bwg merah - mayang
5 ulas bwg putih - mayang
2 inci halia - mayang
60gm butter/minyak sapi
Garam, gula
Cara2
1. Panaskan butter, masukkan bwg merah, bwg putih, halia dan rempah 4 sekawan.
2. Tumis hingga garing. Masukkan 3-4 tbs gula, kacau perlahan hingga cair. Gula akan caramelised the bawang.
3. Add Nenas dan garam. Jangan add air. Air Nenas akan turun dan nenas akan masak perfectly.
wowoowwwwwww.. senang ni.. tqs for sharing..
ReplyDeleteMulan, memag senang sgt. Bila u nak dtg kl? Rinduuuuu... ;(
Delete