Sunday, February 5, 2012

Busy Saturday

I woke up as early as 6am. Hajat hati lepas subuh nak pegi pasar tani coz nak beli kerang. Tapi malasnya nak keluar pepagi buta. At 7am, langit still gelap, kalau drive, memang kena on headlight.

Lagi best golek2 atas katil dari bersesak2 dengan manusia kat pasar tani. Dunno why, pasar tani kat melawati ni glamour sungguh, sentiasa busy. Aku jarang sgt2 pegi pasar tani coz I think pasar tani is a bit pricey. Contohnya, ikan kembung sekilo RM15. Kalau aku beli kat terengganu baru RM10. Masa CNY, ada brother ni jual kat aku ikan kembung RM6 perkg coz dia nak tutup gerai awal before maghrib. Rezeki aku :)

Btw, in the end, aku pegi jugak pasar tani lepas makan lontong kat gerai kat melawati. Lontongnya sangat Sedap!! Dah jadi favorite breakfast place utk aku and hubby. Masa tengah jalan from parking lot to pasar tani, aku jumpa Jue, she commented on how kurus I am now. Hehehe... Happy kejap.

Balik from pasar tani, I went out with my cousin wan. Dia mintak tolong masakkan japchae. We went to Korean mart kat ampang to buy the glass noodles and ottogi sesame oil. Pastu we went to jusco to buy meat and veges. I cooked 2kg of japchae!!! Byk giler! Lenguh tangan kacau the japchae.

Lepas masak japchae, I cooked lunch for hubby. Simple lunch today, kerabu pucuk paku and grilled black pepper beef with onions and shiitake mushroom. Err... Sorry.. Lupa nak ambik gambar, dah licin pun. The beef I bought kat jusco. It was on 50% off. I'm a sucker when it comes to bargain! Hehe..

4 comments:

  1. Have a nice Weekend Dear.!! Sedap sekali bisa makan lontong..:)

    ReplyDelete
  2. Yeah...have a nice weekend and salam maulidur rasul

    ReplyDelete
  3. Citra,

    Memang enak to start the day with food like lontong. I love lontong a lot! Cuma malas nak masak sendiri. Dimalaysia, lontong is one of the breakfast menu di kedai2 :)

    Have a great weekend too. Selamat menyambut
    Maulidurrasul :)

    ReplyDelete
  4. Paty,

    Have a great long weekend too. My day started with cooking and ends with cooking. Sigh... It's a non stop cooking session for me

    Selamat menyambut maulidurrasul :)

    ReplyDelete