Thursday, February 13, 2014

Classic Pound Cake

I was supposed to meet Rima kat KLCC, pastu tak jadi sebab Rima was at K.Nur's place in Setiawangsa. K.Nur extended the invitation for sessi bergossip kat rumah dia. Hubby was kind enough to drop me at her place, Alhamdulillah. Tak payah la susah payah aku nak kena menapak.

These past few days, memang sangat panas. Kalau kena berjalan to rumah K.Nur, memang boleh nangis. Alhamdulillah semalam, finally, hujan turun. Walaupun tak lebat mana, but it's a blessing. Rasa sangat bersyukur for the rain. Tak boleh imagine macam mana life kat Africa yang sentiasa panas dan kemarau. Subhanallah... how blessed we are.. 

The truth is, I dont like pound cake recipes. That's why aku jarang sangat bake pound cake. To me, pound cake is very heavy. Bila makan, boleh rasa the dense texture. I am more of a butter cake person. But bila K.Nur kata pound cake recipe yg dia ada tu sedap, aku terus excited nak try. True enough, it was delicious. Suprisingly, not as heavy as pound cake biasa. But, I still dont like pound cake.. hehe

 Perfect!

Memang boleh nangis bila tengok kek keluar cantik mcm ni.. emo me



4 comments:

  1. nangis tengok kek tu..so perfect! nangis lagi tengok tak de resepi...huhuhu....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tq ain. I was happy bila tgk kek tu. :-)

      Delete
  3. Ita, the recipe kat dalam photo yg last tu. I malas nak type. Hehe

    ReplyDelete