Daging Lemak Putih
Bahan2
1 kg daging - rebus, potong nipis2, air daging jgn buang
5 ulas bwg putih - mayang
10 ulas bwg merah - mayang
1 inci halia - mayang
1/2 tsp halba
1 keping asam
1/2 kg santan
2 tbs sugar
1 tbs salt
cara2
1. Masukkan dalam daging & air daging dalam periuk, add santan, bwg yg dah dimayang
2. Bila dah mendidih, masukkan asam keping, halba, garam & gula.
3. Utk garnish, potong cili merah dan bwg besar, masukkan dalam daging lemak.
1 kg daging - rebus, potong nipis2, air daging jgn buang
5 ulas bwg putih - mayang
10 ulas bwg merah - mayang
1 inci halia - mayang
1/2 tsp halba
1 keping asam
1/2 kg santan
2 tbs sugar
1 tbs salt
cara2
1. Masukkan dalam daging & air daging dalam periuk, add santan, bwg yg dah dimayang
2. Bila dah mendidih, masukkan asam keping, halba, garam & gula.
3. Utk garnish, potong cili merah dan bwg besar, masukkan dalam daging lemak.
No comments:
Post a Comment