Thursday, September 23, 2010

Post Raya Incident & Accident


Too busy with adjusting life after raya, sampai lupa nak tulis what happened after raya. Aku rasa this is part of incident before raya pasal strika panas tu. On Saturday last week, we decided to stay kat Awana Kijal coz hubby ada keje kat Kemaman plus wedding. Lepas checked in, hubby tinggal kita org kat hotel, and he went to do his work. Aku bawak the kids to swimming pool kat Awana. The kids love it! Memang lawa pun swimming pool kat situ. But that's it! Swimming pool je yg lawa, yang lain semua biasa je.
At about 6.15pm, hubby called cakap he was involved in an accident which involved 4 cars termasuk la kereta dia. Masa dia call tu, dia tgk contemplating samada nak claim insurance from the person yg kissed his car's butt ke tak coz he said pakcik yg langgar tu nampak kesian sangat, with anak2 crying, driving a beaten up proton saga. Alhamdulillah pakcik tu ada insurance. So claiming from him is not an issue anymore.

Then on Sunday, kita orang balik KL. Makcik Ton tiba2 called (yes, she's back!! yay!!) kata freezer and peti sejuk kat rumah bau busuk teramat sgt. Rupa-rupanya, sepanjang we all balik kampung, electricity tripped, thus, takde letrik the whole house for almost 12 days!! Argh!!! rasa nak pengsan bila imagine betapa teruknya bau rumah. When we reached rumah, nak masuk rumah pun tak lalu. Hubby cakap, he'll do the cleaning. Happy betul aku! Aku ni jenis penggeli yang amat. Memang kirim salam ler kalau nak bersihkan benda2 mcm tu, rela aku buang peti and freezer tu. Dah ler freezer aku besar giler, about 10 kaki panjang. Rasanya losses dalam RM600-RM800, maybe more considering that freezer aku tu half full.

While hubby busy membersih freezer with Makcik Ton, aku pegi dinner dgn the kids. When I came back, the house smell less fishy and nasty.. But 2-3 hari jugak la baru the nasty smell hilang. As it is now, both freezer and fridge aku still kosong. Rasa merajuk dengan letrik kat rumah ni, membuatkan aku malas nak stock up. Everyday the kids makan nasi goreng, roti with sardine, nasi with sardine. Kesian jugak.. Maybe today I'll go to Jusco kejap, beli barang utk masak dinner for today only. Dear CS, that's what happened to me.. sampai pening2 kepala and tak terjawab ur question.. hehehe.. ampun ye CS sayang :D

Thank you Mel for the lovely leggings. The kids love it so much! Next time boleh kirim lagi. .. hehehe

Lawa kan the colours? :D
The cars yang involved in the accident

Kesian viva ni. Dah ler registration baru, kena langgar dgn hubby

Hubby's car, kemik bumper depan and belakang. He hit the viva because the proton saga hit him from behind, then another car hit the proton saga.

proton saga ni langsung takleh gerak.

8 comments:

  1. wa cantiknya legging tuh......;)

    ReplyDelete
  2. rina, cantikkan? my friend mel belikan kat melbourne. murah pulak tu!

    ReplyDelete
  3. Shidah
    Janganlah rasa guilty, I saja usik you.. 'saja' yang bermaksud guwau/sedih 50% each :-0

    I can imagine aroma dari esbok tu.., sure tak tahan. I mcm you jugak, cam rela aje buang the esbok and buy new one, hehe.

    BTW, ada extra legging rona pink, tak? ahaks.

    ReplyDelete
  4. CS,

    I reply ni guna satu tangan je. lagi satu tangan ayun buai shariff. pakcik ni taknak balik rumah mak dia. dah nk masuk seminggu duduk sini.

    I think kalau tak kerana sham sanggup cuci freezer tu, mmg i akan buang je. i dah penah buan satu peti besar atas sebab yg sama. but peti tu bau dia lagi dasyat coz more than 2 minggu off. masa tu kes balik raya jugak. balik 3 minggu. sedih wor..

    u nk ke legging pink? mlm ni i antar ye. :D

    ps : i didnt know u like pink. :)

    ReplyDelete
  5. Shidah
    Hehe.. I tak sker pink but I dont mean to hate that color. I say pink cos it was the cliche color for gals zaman I dolu.

    ReplyDelete
  6. CS, alhamdulillah my girls tak suka pink. masa i muda2 dulu, i tak pernah beli t shirt kaler pink. so bila budak2 ni tak suka pink, i rasa lega sgt2.. hahahha.. terukkan? :D

    ReplyDelete
  7. no problem kshidah- anytime... kalau ada ape2x lagi u want me to lookout for let me know kay!

    ReplyDelete
  8. Mel, ok!! definitely akan suruh u beli lagi.. heheheh

    ReplyDelete