Friday, February 20, 2009

Ikan Masak Merah Che' Haq

Rasa macam nak demam je hari ni. Aku dah takleh nak tahan dgn KL nye dry spell. Hari2 rasa sakit kepala and kesabaran amatla nipisnya. How I wish I'm in UK or Europe, kan best.. Now tgh snow. Nak je tumpang rumah Emil kat Zurich, dah la katanya snow lebat giler sekarang.

Anyway, hari ni belajar masak Ikan Masak Merah. Another Terengganu authentic dish. This recipe a bit different than masak asam pedas or tumis pedas. Hubby cakap tak ramai yang pandai masak Ikan Masak Merah ni. Kalau nak makan, kena ada durian and cili padi.

Ikan Masak Merah


2 comments:

  1. makan dengan durian? durian ke tu yg setompok dlm pinggan tu? dok pernoh jupe lagi ning...

    ReplyDelete
  2. Hubby cakap authentic terengganu dish. yes, yg setompok tu durian. ikan masak merah on its own, memang sedap. but bila campur durian.. errm.. rasa.. teramat la peliknya.

    ReplyDelete