Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday again..

..........



6 comments:

  1. salam shidah....

    at last jadik jugak you buat cucur udang...
    nampak crispy kat tepi...i suka cucur udang camtu
    tak makan minyak...best!

    ReplyDelete
  2. Shidah,
    Sedapnyeeeeee! Makan rangup cicah dengan kuah sate, haish! :D

    Shidah, nak tanya.. (dah tanya Kak Rima smalam :D). Korang berdua kan sifu bakor-membakor :D

    Soklan:
    Kalo tak de tepung kastad, buleh ganti dengan tepung jagung + vanila ek? Apa effect ke biskut nanti? Akan jadi terlalu rapuh tak?

    Camno lak dengan sukatan? Subsitute the whole measurement of tepung kastad with tepung jagung? Or kurangkan sikit?

    Sekian, terima kasih :d

    ReplyDelete
  3. cucuq udangg..sedapp..lama dah tak buat since my hubby tak makan udang

    ReplyDelete
  4. QJ,

    salam. hehe.. this is actually cucur jagung campur udang. main tibai je. tgk cucur akak hari tu, meleleh air liur. terus teringin nak makan cucur :)

    ReplyDelete
  5. aida,

    i makan cucur with cili sos or cuka keropok. typical org terengganu. i memang tak reti makan dengan kuat sate :D

    err.. sifu bakar? huhuhu.. i'm not! i'm so novice. malu sgt dengan org lain yg pro.

    soklan u tu, i substitute je tepung custard dgn corn flour. semlm i buat biskut gajus, tak cukup tepung custard, i masukkan corn flour. takde tambah vanilla pun. tepung custard and tepung jagung, both akan buat biskut rangup dan rapuh.

    if the recipe calls for 1 cup of tepung custard, just substitute dgn 1 cup of corn flour. cuma u might need a bit of yellow colouring sebab tepung custard akan buat biskut jadi kuning.

    ReplyDelete
  6. izah,

    ur hubby tak makan udang? sama dengan iman. dia tak suka makan udang. masa kecik2 dulu, punya la suka udang. dah besar, langsung taknak sentuh

    ReplyDelete