Daging Lemak Putih
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaPAWrkF6zoEoOMy_9gdJjBOAPYn72g9U7E6iWOGJjDkxc3E5krarxD6FsmOeyUfpX2ajYbfQybzE2Tmu04d94HrxfRc9drv_pz_p7Gargd3rnleoV6ADFC48rE3Yqcql20xH0g1aRai4/s320/daging.JPG)
Bahan2
1 kg daging - rebus, potong nipis2, air daging jgn buang
5 ulas bwg putih - mayang
10 ulas bwg merah - mayang
1 inci halia - mayang
1/2 tsp halba
1 keping asam
1/2 kg santan
2 tbs sugar
1 tbs salt
cara2
1. Masukkan dalam daging & air daging dalam periuk, add santan, bwg yg dah dimayang
2. Bila dah mendidih, masukkan asam keping, halba, garam & gula.
3. Utk garnish, potong cili merah dan bwg besar, masukkan dalam daging lemak.
1 kg daging - rebus, potong nipis2, air daging jgn buang
5 ulas bwg putih - mayang
10 ulas bwg merah - mayang
1 inci halia - mayang
1/2 tsp halba
1 keping asam
1/2 kg santan
2 tbs sugar
1 tbs salt
cara2
1. Masukkan dalam daging & air daging dalam periuk, add santan, bwg yg dah dimayang
2. Bila dah mendidih, masukkan asam keping, halba, garam & gula.
3. Utk garnish, potong cili merah dan bwg besar, masukkan dalam daging lemak.
No comments:
Post a Comment