Wednesday, February 18, 2009

Daging Lemak Putih

Still takde masa nak update blog, busy yang amat. Pagi tadi pegi pasar beli brg2 utk masak. Balik je dari pasar, masak for lunch, then buat Rokok Arab lagi.. letih! Dish yg belajar today.

Daging Lemak Putih



Bahan2
1 kg daging - rebus, potong nipis2, air daging jgn buang
5 ulas bwg putih - mayang
10 ulas bwg merah - mayang
1 inci halia - mayang
1/2 tsp halba
1 keping asam
1/2 kg santan
2 tbs sugar
1 tbs salt

cara2
1. Masukkan dalam daging & air daging dalam periuk, add santan, bwg yg dah dimayang
2. Bila dah mendidih, masukkan asam keping, halba, garam & gula.
3. Utk garnish, potong cili merah dan bwg besar, masukkan dalam daging lemak.

No comments:

Post a Comment