Sunday, February 22, 2009

Urat Jati

Hehe.. sure korang semua pelik, pehal la nama recipe2 aku ni pelik sgt. Ni semua part of Terengganu nye dish yg dah almost pupus. Nak buat urat jati ni leceh, but not seleceh buat Rokok Arab. Kena goreng mcm lempeng, nipis, then kena lapis byk2, baru roll and potong.

Since aku ni suka modify recipe nak bagi senang and tak suka menyusahkan diri sendiri. Maka aku buat style goreng telur dadar Korea dalam Maangchi.com. Nama recipi Maangchi tu Gye ran mal yee, link kat sini http://www.maangchi.com/recipes/egg-side-dishes. Recipe Urat Jati memang langsung tak sama, but aku guna cara yang sama untuk roll.

Oh! lupa nak cakap. Today aku memang flat. So tired. Buat karipap inti ikan lagi, pastu lepas asar tertido sampai maghrib. Aku tak suka tido petang, but was too tired to duduk menghadap facebook.. or buat keje lain. Aku rasa bila dah makin muda (hehe) ni, maka energy makin kurang. Ye la, semalam seharian buat Nasi Telur, today separuh hari buat karipap. Peh! kalah orang bukak restaurant.

Urat Jati



2 comments:

  1. ooo kuih ni org panggil urat jati rupanya...

    ReplyDelete
  2. yes nora, and it's soooo sweet. aku takleh makan, manis sgt.

    ReplyDelete